Utbudet av CMS är stort när man ska hantera sina hemsidor. Ett av de mest populära är WordPress tillsammans med Drupal och Joomla vilka alla har öppen källkod. Kostnadsfri programvara har blivit alltmer vanligt och tack vare möjligheten att tillverka insticksprogram har en helt ny marknad uppstått.

Hitta din hemsidas kraft med plugins

Många av de webbsidor som är byggda med WordPress drar nytta av plugins för att göra arbetet med diverse funktioner och design mer effektivt. Med dessa hjälpmedel är det möjligt att bygga webb och anpassa efter behov trots att man inte vet något om programmering. Både större företagssidor och mindre hemsidor kan få betydelsefulla förbättringar med hjälp av insticksprogram som Contactform 7, Jetpack, Aksimet, SEO by Yoast, bland många andra.

Välj stil utifrån kontext och vision

Att testa många av de stora mängderna WordPressteman, är kostnadsfritt och smidigt! På internet hittar man ett oändligt antal startklara teman för WordPress. Responsiva teman som funkar på ett bra sätt med samtliga typer av displayer såsom mobiltelefoner och plattor är i dagsläget standard.

Bland en hel del annat går det att se vid vilken tidpunkt ett besök skedde, vilken sorts display som användes, och var var man kom över länken. Rätt använd är all denna fakta otroligt användbar för att lägga upp planer och strategi! Nybörjare kan testa diverse verktyg som kan få fram smarta tips och information.