Att träna och ha ett aktivt liv innebär en hel del omställning gentemot ett stilla jobb och fritid i soffrummet. Allt ifrån sovrutiner till kost spelar in och har tydlig effekt på livet i helhet. När man börjar ta hand om kroppen är det tydligt att näringen krävs fullt ut. Den som är aktiv flera dagar i veckan kan dessutom få ett ökat behov av såväl spårämnen som mineraler. Allt för att kroppen skall fungera optimalt och klara av de belastningar som kommer på köpet.

Att botanisera i kostens värld är inte enkelt och det finns en uppsjö preparat som faktiskt i det hela saknar evidens för sin effekt. Någonting man dock kan utgå ifrån är att näringsämnen och verifierade klassiker faktiskt ger resultat! När det gäller kosttillskott för träning är tillskott av vitaminer, magnesium, zink, mineraler och protein bra val! Det går att hitta tydliga studier som verifierar dess funktion och man känner snabbt av effekten när man supplementerar med dessa som grund.

Fett och mineral

Det finns mycket som är nyttigt i rätt dos. Att helt undvika fett eller kolhydrater kan vara skadligt för kroppen. Dock bör man alltid tänka på hur mycket man äter och av vad. Fettsyror som omega 3, 6 och 9, har en rad funktioner i kroppen och är i viss mån en grundstomme för bra hormonbalans. Fet fisk bör däremot inte utgöra hela kosten. Kolhydrater krävs för att man skall orka prestera och fungera optimalt. Dock är rena kolhydratsrätter sällan någonting att prioritera.

Vill man köpa bra kosttillskott har man tillfälle att komplettera en undermålig måltid med specifika komponenter. Allt för att uppnå en stabil sammansättning där fokus ligger på variation och nutrition. Oavsett målsättning kan det också vara bra att hålla koll på kalorier. När man äter mycket fett skall man ha i bakhuvudet att detta innehåller en hel del kalorier. Kokosolja och jordnötssmör är mycket bra ingredienser i en varierad kost. Dock skall man hålla koll på kalorimängden för att inte få onödig fettinlagring. Länken går till en artikel om kosttillskott och träning. Här finns en hel del intressant att ta del av för dig som aktiv individ!

Bra kosttillskott för träning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *