Har du koll på din hälsa? Även om man känner sig frisk och inte har några som helst symptom på sjukdom kan det ändå finnas något som smyger i kroppen. Vissa sjukdomstillstånd utvecklas långsamt men kan bli otroligt allvarliga utan åtgärd. Genom att boka in en hälsokontroll i Stockholm med jämna mellanrum kan du upptäcka om något skulle vara fel i god tid. Ju tidigare man upptäcker vissa sjukdomar, desto bättre förutsättningar får man för att kunna åtgärda och bli frisk. Det finns olika sorters hälsokontroller i Stockholm, vissa är enklare och andra mer omfattande. Priset varierar naturligtvis därefter. Men du bör inte låta priset vara avgörande i något så viktigt som ditt eget välmående.

En komplett undersökning

En hälsokontroll i Stockholm kan se ut på olika sätt, ofta börjar man med att prata med en läkare om sitt hälsotillstånd. Man får även genomgå en helkroppsundersökning där läkaren utför såväl kontroll av EKG, längd, vikt och blodtryck. Detta är i regel den grundläggande undersökningen. Därefter kan läkaren även kontrollera status av lymfkörtlar, mun, öron, mage och kroppens reflexer. Utvändigt brukar man även kolla igenom kroppen efter avvikande leverfläckar. På olika företags hemsidor kan du oftast se hela listan på vad som ingår.

Tester och blodprov

Många saker läkaren kontrollerar under en hälsokontroll i Stockholm sker med hjälp av blodprov. Läkaren kan exempelvis beställa upp till 21 olika prover som järn, blodstatus, kreatinin och blodfetter. Även prover av urinet kan ingå i en hälsokontroll i Stockholm. Efter att proverna testats får man vanligtvis svar via e-post. Genom urin- och blodprover kan man snabbt upptäcka avvikande resultat som för låga eller höga värden som vanligtvis går att åtgärda med tillskott. I Stockholmsområdet finns det många fristående aktörer som erbjuder hälsokontroll i Stockholm. Gå in på några olika företags hemsidor för att se vilka priser de tar och vad som ingår. Om du behöver hjälp med något akut, kanske ojämn hjärtrytm eller något annat, bör du ringa 112 direkt. Vissa symptom ska man inte vänta med att undersöka utan bör få hjälp omgående. Det är bättre att du ringer 112 en gång för mycket än en gång för lite.

Efterfrågas hälsokontroll i Stockholm?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *